• Školské akcie

      • Girl’s day 2023 – Medzinárodný deň žien a dievčat v IT
        • Girl’s day 2023 – Medzinárodný deň žien a dievčat v IT

        • 03.05.2023 08:04
        • Dňa 27. apríla 2023 využili  budúce grafičky SOŠ dopravy a služieb Nové Zámky pod vedením svojej majsterky OV Cyntii Urbanekovej skvelú príležitosť zúčastniť sa na podujatí GIRL'S DAY, ktoré stredoškoláčkam približuje sektor IT. Deň bol zameraný na podporu dievčat v oblastiach, ktoré sú tradične považované za mužské, ako sú napríklad technológie a inovácie.
        • Majsterka OV grafik digitálnych médií zhodnotila tento deň. „Počas exkurzie sme sa so žiačkami prechádzali Bratislavou a užívali si krásy mesta, ktoré je plné histórie, kultúry a zaujímavých miest. Žiačky počas prechádzky fotografovali historické budovy, krásne výhľady a zaujímavosti mesta.

             

          Následne  sme navštívili firmu Exxeta s.r.o., ktorá sa zameriava na inovatívne riešenia v oblasti informačných technológií. Žiačky mali príležitosť vidieť, ako funguje moderná spoločnosť, ktorá sa zaoberá najnovšími technológiami a ako môžu technológie vylepšiť naše životy. Spoločnosť pripravila pre dievčatá aj interaktívny kvíz. Žiačky preukázali svoje vedomosti v oblasti IT a dosiahli skvelé výsledky. Vďaka svojim vynikajúcim výsledkom získala cenu Ivana Kubincová z 2.A triedy.

            

          Exkurzia bola pre naše žiačky prínosná a motivujúca. Mnohé z nich tento zážitok inšpiroval a motivoval, aby sa hlbšie zaujímali o oblasť IT. Okrem toho, že sme sa naučili o najnovších technológiách, žiačky sa tiež dozvedeli o tom, ako dôležité je byť samostatný a nezávislý.

           

          Videli, ako tvrdá práca a snaha môžu viesť k úspechu a ako sa dá pracovať s tímom, aby sme dosiahli svoje ciele. Celkovo sme si užili skvelý deň plný nových zážitkov a poznatkov. Verím, že táto skúsenosť im pomôže objaviť svoju vášeň pre technológie a inovácie a podporí ich v rozhodovaní o ich budúcej kariére.“

           

          Cyntia Urbaneková
          majsterka OV

        • Naspäť na zoznam článkov