• Školské akcie

      • Odborná exkurzia vo Volkswagen Slovakia v Bratislave
        • Odborná exkurzia vo Volkswagen Slovakia v Bratislave

        • 31.05.2023 10:12
        • Naša škola pripravuje študentov do života tak, aby si hravo poradili s odbornou automobilovou a ekonomickou problematikou. Práve preto sme sa rozhodli s triedami II.C, III.C., III.D., a IV.B   navštíviť  bratislavský závod Volkswagen Slovakia, ktorý  je  najväčším a najdlhšie produkujúcim výrobcom automobilov v modernej histórii Slovenskej republiky.
           
        • Tento podnik je jediným automobilovým závodom na svete, ktorý vyrába vozidlá štyroch značiek pod jednou strechou.

               Produkuje automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Audi Q8, Porsche Cayenne, Porsche Cayenne Coupé, Volkswagen up!, čisto elektrický Volkswagen e-up!, ako aj kompaktné SUV ŠKODA KAROQ. Viac ako 99 % produkcie je exportovaných do celého sveta, pričom veľké SUV sa vyrábajú exkluzívne v Bratislave. Najväčšími exportnými trhmi sú podľa obratu Čína, USA a Nemecko.

           

               V rámci 135 minútovej prehliadky, ktorá zahŕňala kombináciu troch hál – lisovňa, karosáreň, agregátna hala a Auto Fora. Mali sme možnosť vidieť výrobu a montáž jednotlivých dielov spolu s odborným výkladom zamestnanca, ktorý nás sprevádzal. Prešli  sme celou montážnou linkou, kde sme okrem iného  videli aj pravú automobilovú svadbu, spojenie karosérie a podvozku. Na záver sme navštívili Auto Forum, kde sa nachádzajú výstavné modely vyrábaných áut.


               Študentov okrem samotnej výroby a montáže  zaujali i moderné priestory, vybavenie závodu, dokonca špeciálne manipulačné a prepravné zariadenia, pomocou ktorých sa urýchlene prepravovali zamestnanci, prípadne i materiál v priestoroch závodu.                          

                                                                                   Ing. Zuzana Reháková, učiteľka odborných predmetov

        • Naspäť na zoznam článkov